Keluarga

Tegur Ebit Lew Tak Follow SOP, Majlis Perwakilan Pelajar UPSI Terok Dikec4m.

Trending #UPSI di laman Twitter menyaksikan rata-rata pengguna media sosial ‘back-up’ tindakan yang telah dilakukan Ebit Lew. Di mana, pendakwah bebas itu telah menyediakan beberapa buah bas sebagai perkhidmatan menghantar pulang pelajar yang terkandas di universiti.

After conten

Sebelum ini, Majlis Perwakilan Pelajar, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) mengeluarkan kenyataan dengan menyifatkan tindakan Ebit Lew tidak mematuhi SOP dan tidak mendapatkan kebenaran pihak berwajib.

Ebit Lew hero Malaysia

Susulan itu, rata-rata pengguna media sosial menyifatkan tindakan Ebit Lew adalah sesuatu yang sewajarnya sehingga layak diberi gelaran ‘Hero Malaysia’ atas bantuan dihulurkan.

Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) di institusi berkenaan turut ‘dipetik’ netizen yang dilihat tindakan mereka terhadap Ebit Lew itu tidak seharusnya berlaku.

Tambahan, mereka telah menyuruh pendakwah bebas itu sendiri membuat permohonan maaf secara terbuka dengan bantuan yang dihulurkan kepada pelajar-pelajar untuk dibawa pulang ke Pantai Timur.

Terharu dengan tindakan ustaz

Malah, ada juga segelintir pengguna media sosial kecewa dengan kenyataan yang dikeluarkan MPP institusi berkenaan terhadap Ebit Lew.

MPP institusi pengajian tinggi berkenaan turut disifatkan ‘angkuh dan bodoh’, itulah bayangan yang digambarkan oleh netizen terhadap MPP.

Reaksi warganet.

Kpd MPP upsi… Padan dgn muka kau. Eh.. Tetiba bersuara minta ebit liew minta maaf.. WTF. Org lain bersusah payah bantu student terkandas ko tk buat apa2 tetiba nk jadi hero…

Layak lah kau dikecam bertubi2
Po khi mat ko lah…. Nk buat baik pun nk kena minta maaf….Kpd MPP upsi.. Sila bubar sajalah x berguna pun utk student upsi. Memalukan.

Oh bulan nk Tanya kenapa iklan hotlink tu byk ganggu nk Buka link.. Menyampah betul. X boleh baca habis.

Aku dh tgk dh muka MPP Upsi,muka macam gores dan menang je.

Nama pun mpp….smua segala usaha org lain harus di smpai oleh mpp. Konon mpp bkrja keras dema pljar lain. Podah. Masa study dlu barisan mpp tak mnyumbangkan ape2 pun.

Korang nk kacau yg lain tu korang punye pasal.. Ustaz tu jgn usik… Byk benda yg dia dah bantu org… Better diam.

ko yang tak pandai handle problem, lepas tu bila orang lain tolong, kau pulak nak menyalak.

ko tu MPP, dilantik utk handle semua berkenaan pelajar. kalau tu pum bangang, baik tak payah jadi MPP.

Baru kau tau upsi nih macam mana min. Aku bekas pelajar. Banyak lagi rahsia dan taik dieorang buat. Nih baru hanya secebis.

Sumber: Twitter via ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *