Connect with us

Keluarga

Pemilik restoran tampil dengan vide0 dari sudut yg lain. Agak mengejulotkan apa yg berlaku sebenarnya.

Published

on

Marketing atau benar benar terjadi kejadian ini? Anda baca dan nilaikan sendiri. Tular di media sosial satu video LIVE dimana seorang founder produk yang digelar EEIN telah disimbah dengan air dan dikasari ketika dia sedang buat LIVE di kedai makan.

Video tersebut menjadi tular dalam tempoh yang singkat. Siapa yang mengikuti LIVE tersebut pasti terkejut dengan kejadian tersebut.

Namun , mengikut k0men yang teIah ditinggaIkan oleh salah seorang ntlzen , dia dikatakan geIak dan bercakap terlalu kuat didaIam kedai tersebut sehingga menggangu orang lain. Dia juga dikatakan menggunakan kata-kata yang tidak eI0k semasa Iive tersebut.

LELAKI YANG SIMBAH AIR TAMPIL BERI PENJELASAN

Lelaki bernama Ridhuan Wan adalah yang telah menyimbah air kepada founder tersebut. Dia membuat satu video penjelasan untuk memberitahu sebab kenapa dia buat demikian.

Dia beritahu bahawa sebelum kejadian simbah air, dia telah pun menegur EEIN beberapa kali untuk menjaga adab dan hormat pada pelanggan lain di dalam kedai tetapi teguran dia tidak diendahkan.

Justeru itu dia telah ambil keputusan untuk terus menegur dengan cara kasar. Jom dengar penjelasan penuh dia.

“Dengar sebelum nak kec4m” – Ridhuan Wan

Pemilik Restoran Tersebut Dedahkan Apa Sebenar Terjadi

Pemilik restoran NASI DAGING SEMPOI telah muat naik rakaman sebenar apa yang terjadi sebelum Founder tersebut disiram air minuman ketika sedang buat LIVE.

Jika dilihat pada rakaman lelaki tersebut telah pun menegur founder itu tetapi teguran itu tidak diendahkan. Oleh kerana itu kemungkinan besar lelaki itu telah hilang sabar dan ambil keputusan untuk terus menyiram founder eein dengan air minuman serta menarik founder sehingga jatuh dari kerusi.

Rakaman Dari Pihak Restoran

“Assalammualaikum sis mintak maaf kepada custermer NASI DAGING SEMPOI yg berada dalam kejadiaan disini siang hari tadi .. sis sebagai owner berharap benda sebergini tidak akan terjadi lagi di kedai sis ….hormat lah sikit orng lain dan sis sebagai owner .. harap korang boleh settle cara baik2…kerana mulut badan binasa!!”

Pemilik restoran juga harap perkara ini dapat diselesaikan secara aman. Beliau berulang kali memohon maaf kepada pelanggan lain berada di dalam restoran tersebut ketika kejadian itu berlaku.

FOUNDER DIMINTA BUAT LAPORAN POLIS TERUS

Rata rata netizen menyuruh founder EEIN untuk terus buat laporan polis kerana telah dikasari. Founder EEIN juga telah memuat naik satu status malam tadi jelaskan dari sebelah dia sendiri.

Yang tidak ada kena mengena jangan la dok memandai tambah tu ini , batu api sana sini mengeruhkan lagi keadaan , saya pun mgaku salah , mgkin xramai org blh terima cara penyampaian yg sy cuba smpaikan , nk ajar org cara jana INCOME , cuba korang di tempat sy ketika Live tu , TIDAKKAH ? anda memprtahankan IBU anda yg sedang dipersoalkan? “Mak engkau tak malu ka?” , mcm mana kau tahu mak aku malu? , prnh jmpa tnya Mak aku depan-depan Ka?

Jadi setelah anda melihat semuanya adakah ini benar benar berlaku atau hanya sekadar marketing? Bincangkan .

Artikel By: EE sohor

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Keluarga

Helik0pter terhempass berhampiran Taman Melawati.

Published

on

By

Laporan awal menyatakan terdapat 4 mngsa, 2 lelaki dan 2 perempuan dimana 2 didapati tidak sedarkan diri. – Foto pembaca Astro AWANI

Helikopter terhempas berhampiran Taman Melawati

KUALA LUMPUR:Pengarah Bomba Selangor Norazam Khamis mengesahkan berlaku kejadian helikopter terhempas berhampiran Taman Melawati, Ampang, Selangor kira-kira jam 12 tengah hari tadi.

Kejadian melibatkan dua buah helikopter yang dipercayai bertembung di udara sebelum terhempas.

Ketika ini pihak bomba dilaporkan sedang berusaha mengeluarkan mngsa.

Laporan awal menyatakan terdapat 4 mangsa, dua lelaki dan dua perempuan dimana dua daripada mereka dipercayai didapati tidak sedarkan diri.

Foto pembaca Astro AWANI

Foto pembaca Astro AWANI

src=”https://penajalanan.pw/wp-content/uploads/2020/11/51604809770_freesize.jpg” width=”840″ height=”553″ alt=”Foto pembaca Astro AWANI” />

Foto pembaca Astro AWANI

Sumber: astr0awani

Continue Reading

Keluarga

Roslan Ramlan, 54, yang berbaju biru dan bersila di hadapan jenzah menantu undang sebakk.

Published

on

By

MELAKA – Seorang bapa mentua yang sebak dan pilu duduk di sebelah jenazah menantunya, Allahyarham Zulhilmi Razali, 26, yang maut dalam kemalangan di Jalan Bukit Katil pada awal pagi tadi.

Gambar Roslan Ramlan, 54, yang berbaju biru dan bersila di hadapan jenzah menantu keduanya itu tular di media sosial, Facebook sejak siang tadi.

Roslan berkata, menantunya yang berasal dari Kampung Chondong, Kelantan bekerja di tempat yang sama dengannya.


Roslan Ramlan.

Katanya, sebelum kejadian Zulhilmi keluar rumah terlebih dahulu untuk ke tempat kerja lebih kurang jam 6.30 pagi sebelum dia pula keluar kira-kira 10 minit kemudian dengan menaiki motosikal berasingan.

Bagaimanapun menurutnya, ketika melalui lokasi kejadian dia kemudian memberhentikan motosikal dan tidak mengesyaki apa-apa namun terkejut selepas melihat tubuh yang kaku di atas jalan terbabit adalah menantunya.

“Walaupun tahu dia dah tiada ketika itu, namun saya tetap membisikkan kalimah syahadah.

“Sementara menunggu jenzahnya dibawa ke Hospital Melaka, saya duduk sebelah dan membaca ayat-ayat suci al-Quran sehinggalah jenzahnya diangkat,” katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Bukit Duyong, di sini petang tadi.

Allahyarham yang bekerja sebagai operator kilang dan baru setahun lebih mendirikan rumah tangga meninggalkan seorang balu, Norhasliza Roslan, 24, dan seorang anak perempuan, Nur Irdina Adelia Roslan, 10 bulan.

Norhasliza menyiram pusara suaminya yang selamat dikebumikan kira-kira jam 6 petang tadi.

Tambah Roslan, biarpun sedih dengan kejadian yang menimpa menantunya itu lebih-lebih lagi meninggalkan seorang anak yang masih kecil namun bersyukur ALLAH SWT meminjamkannya seorang menantu yang baik akhlaknya.

Menurutnya, Zulhilmi bukan sahaja disifatkan seorang yang rajin bekerja malah ringan tulang membantu isteri membuat kerja rumah selain hubungan yang akrab mereka sekeluarga memandangkan mereka tinggal di rumah yang sama.

“Saya bersyukur dapat menantu yang keluarganya mendidiknya dengan baik dan melayan anak perempuan saya begitu baik sehinggakan pinggan isterinya juga dicuci.

“Walaupun arwah bukan berpelajaran tinggi namun orangnya berakhlak tinggi dan segala kenangannya di rumah pasti akan akan dirindui,” katanya yang akan menjaga cucunya itu dengan penuh kasih sayang.

Jenzah Allahyrham selamat dikebumikan kira-kira jam 6 petang tadi.

Terdahulu Sinar Harian menyiarkan seorang pekerja kilang m4ut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta Perodua Myvi yang dipandu seorang jurujual wanita berusia 38 tahun.

Dalam kejadian jam 6.30 pagi, Muhammad Zulhilmi yang menunggang motosikal jenis Yamaha LC135 maut di lokasi kejadian berhampiran Masjid Saidina Ali Bukit Katil kerana mengalami cdera p4rah di kepala.

Sumber: sinar

Continue Reading

Keluarga

Baru je smggu suami meniggal, xsangka mertua terus rem0ve dr grup famili.

Published

on

By

Acap kali kita dided4hkan dengan kisah maIang men1mpa baIu yang baru sahaja diuji dengan pemerg1an suami.

Lebih menyed1hkan lagi apabila berlaku juga plot ‘drama’ perebutan harta pus4ka peninggaIan Allahy4rham meskipun tanah kvburnya masih lagi merah.

Tidak ketinggaIan Akhtar Syamir turut berkongsi kisah yang nyata membuka mata ramai.

Baru seminggu suami ‘perg1’, isteri dah dibvang group keluarga mentua.

Bayangkan baru seminggu diuji dengan pemerg1an suami tercinta, si isteri yang masih dalam tempoh iddah terpksa meneIan hakikat pah1t apabila dikeluarkan dari pada group WhatsApp keluarga mentua.

Akui terkiIan dengan tindakan tersebut, namun wanita berkenaan terpksa akur betapa cepatnya keluarga suami mengganggapnya tak kvrang seperti ‘orang luar’.


Gambar Sekadar Hiasan

BaIu diab4i mungkin sebab suami tak banyak harta, tapi mereka Iupa tanggungjawab terhadap anak Allahy4rham.

Hal ini kemungkinan, hubungan baIu bersama keluarga berkenaan hanyalah sah semasa hayat si suami masih ada.

Atau mungkin Allahy4rham tidak mempunyai banyak harta, jika tidak pasti layanannya sangat berbeza.

Pun begitu, ternyata mereka Iupa akan tanggungjawab yang masih ter1kat terhadap anak-anak Allahy4rham.


Gambar Sekadar Hiasan.

Jngan pvtuskan hubungan n sentiasa anggap suami atau isteri adik-beradik sebahagian daripada keluarga.

Iktibar daripada kisah terbabit, Akthar menyarankan keluarga mentua agar sentiasa menghargai peng0rbanan menantu.

Selain itu, ikhlas dalam memberi layanan kepada isteri mahupun suami kepada adik-beradik kerana mereka juga sebahagian besar daripada keluarga.

Sumber : Facebook Akhtar Syamir, kisah dunia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.