Connect with us

Keluarga

Smpai ht suami xnak jemput ank dr sekolh dan biarkan ank jln kaki. Hujan lg tu.

Published

on

assalamualaikum….masuk harini dah 5hari suami x balik…sbb sy suruh die keluar dr rumah sbb die bkn bapak bertanggungjawap.

sy mengasuh budak ,dalam sehari sy kena jemput anak2 sekolah dalam 3 kali…suami bdan beruniform..so kerja die ada siang dan malam…time off sy minta tlg jemput anak.

tp die bekeras xnak jemput alasan nak rest…padahal die baring main hp..smp snggup suruh anak jalan kaki n ckap anak dia suka menyusahkan dia.

tau x perasaan sy mcm mana …kecik ati sy,sy mngandungkan anak sy 9 bulan tau,tp bapak die boleh ckp menyusahkan die nk jmpt sekolah n sggp suruh jalan kaki last sy keluar jmpt anak tgh2 ujan lebat.

ni die mngajuk duduk rumah mak dia…ntah la..saya dah xrs ape bila suami kua dr rumah…xda rs nk pujuk dia…sy rs happy pulak bila die xda…idup dengan anak3..sy bab lain boleh lagi mngalah,tp bab anak3 sy sensitif.

cuba bygkan kalau anak sy jalan kaki,kene kejar anjing,kene culik…tp kenapa bapak die xda perasaan cmtu..sedih sgt sy.. bukan selalu sy minta tlg…darah daging die .

bia la Allah tentukan jodoh kami..bkn x cuba nak mengalah,tp bila fikir ape die buat kt sy n anak sy x jd mengalah..5 hari dia tgglkan sy dan anak3,xda dgr anak sulung sy asyik kene arah,kene marah.

klau bapak dia ada,asyik la kene mrh budak tu…tertekan anak sy tu…btl x tndakan sy ? sy dah penat sbnrnye.

Sber: krt

Keluarga

Helik0pter terhempass berhampiran Taman Melawati.

Published

on

By

Laporan awal menyatakan terdapat 4 mngsa, 2 lelaki dan 2 perempuan dimana 2 didapati tidak sedarkan diri. – Foto pembaca Astro AWANI

Helikopter terhempas berhampiran Taman Melawati

KUALA LUMPUR:Pengarah Bomba Selangor Norazam Khamis mengesahkan berlaku kejadian helikopter terhempas berhampiran Taman Melawati, Ampang, Selangor kira-kira jam 12 tengah hari tadi.

Kejadian melibatkan dua buah helikopter yang dipercayai bertembung di udara sebelum terhempas.

Ketika ini pihak bomba dilaporkan sedang berusaha mengeluarkan mngsa.

Laporan awal menyatakan terdapat 4 mangsa, dua lelaki dan dua perempuan dimana dua daripada mereka dipercayai didapati tidak sedarkan diri.

Foto pembaca Astro AWANI

Foto pembaca Astro AWANI

src=”https://penajalanan.pw/wp-content/uploads/2020/11/51604809770_freesize.jpg” width=”840″ height=”553″ alt=”Foto pembaca Astro AWANI” />

Foto pembaca Astro AWANI

Sumber: astr0awani

Continue Reading

Keluarga

Roslan Ramlan, 54, yang berbaju biru dan bersila di hadapan jenzah menantu undang sebakk.

Published

on

By

MELAKA – Seorang bapa mentua yang sebak dan pilu duduk di sebelah jenazah menantunya, Allahyarham Zulhilmi Razali, 26, yang maut dalam kemalangan di Jalan Bukit Katil pada awal pagi tadi.

Gambar Roslan Ramlan, 54, yang berbaju biru dan bersila di hadapan jenzah menantu keduanya itu tular di media sosial, Facebook sejak siang tadi.

Roslan berkata, menantunya yang berasal dari Kampung Chondong, Kelantan bekerja di tempat yang sama dengannya.


Roslan Ramlan.

Katanya, sebelum kejadian Zulhilmi keluar rumah terlebih dahulu untuk ke tempat kerja lebih kurang jam 6.30 pagi sebelum dia pula keluar kira-kira 10 minit kemudian dengan menaiki motosikal berasingan.

Bagaimanapun menurutnya, ketika melalui lokasi kejadian dia kemudian memberhentikan motosikal dan tidak mengesyaki apa-apa namun terkejut selepas melihat tubuh yang kaku di atas jalan terbabit adalah menantunya.

“Walaupun tahu dia dah tiada ketika itu, namun saya tetap membisikkan kalimah syahadah.

“Sementara menunggu jenzahnya dibawa ke Hospital Melaka, saya duduk sebelah dan membaca ayat-ayat suci al-Quran sehinggalah jenzahnya diangkat,” katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Bukit Duyong, di sini petang tadi.

Allahyarham yang bekerja sebagai operator kilang dan baru setahun lebih mendirikan rumah tangga meninggalkan seorang balu, Norhasliza Roslan, 24, dan seorang anak perempuan, Nur Irdina Adelia Roslan, 10 bulan.

Norhasliza menyiram pusara suaminya yang selamat dikebumikan kira-kira jam 6 petang tadi.

Tambah Roslan, biarpun sedih dengan kejadian yang menimpa menantunya itu lebih-lebih lagi meninggalkan seorang anak yang masih kecil namun bersyukur ALLAH SWT meminjamkannya seorang menantu yang baik akhlaknya.

Menurutnya, Zulhilmi bukan sahaja disifatkan seorang yang rajin bekerja malah ringan tulang membantu isteri membuat kerja rumah selain hubungan yang akrab mereka sekeluarga memandangkan mereka tinggal di rumah yang sama.

“Saya bersyukur dapat menantu yang keluarganya mendidiknya dengan baik dan melayan anak perempuan saya begitu baik sehinggakan pinggan isterinya juga dicuci.

“Walaupun arwah bukan berpelajaran tinggi namun orangnya berakhlak tinggi dan segala kenangannya di rumah pasti akan akan dirindui,” katanya yang akan menjaga cucunya itu dengan penuh kasih sayang.

Jenzah Allahyrham selamat dikebumikan kira-kira jam 6 petang tadi.

Terdahulu Sinar Harian menyiarkan seorang pekerja kilang m4ut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta Perodua Myvi yang dipandu seorang jurujual wanita berusia 38 tahun.

Dalam kejadian jam 6.30 pagi, Muhammad Zulhilmi yang menunggang motosikal jenis Yamaha LC135 maut di lokasi kejadian berhampiran Masjid Saidina Ali Bukit Katil kerana mengalami cdera p4rah di kepala.

Sumber: sinar

Continue Reading

Keluarga

Baru je smggu suami meniggal, xsangka mertua terus rem0ve dr grup famili.

Published

on

By

Acap kali kita dided4hkan dengan kisah maIang men1mpa baIu yang baru sahaja diuji dengan pemerg1an suami.

Lebih menyed1hkan lagi apabila berlaku juga plot ‘drama’ perebutan harta pus4ka peninggaIan Allahy4rham meskipun tanah kvburnya masih lagi merah.

Tidak ketinggaIan Akhtar Syamir turut berkongsi kisah yang nyata membuka mata ramai.

Baru seminggu suami ‘perg1’, isteri dah dibvang group keluarga mentua.

Bayangkan baru seminggu diuji dengan pemerg1an suami tercinta, si isteri yang masih dalam tempoh iddah terpksa meneIan hakikat pah1t apabila dikeluarkan dari pada group WhatsApp keluarga mentua.

Akui terkiIan dengan tindakan tersebut, namun wanita berkenaan terpksa akur betapa cepatnya keluarga suami mengganggapnya tak kvrang seperti ‘orang luar’.


Gambar Sekadar Hiasan

BaIu diab4i mungkin sebab suami tak banyak harta, tapi mereka Iupa tanggungjawab terhadap anak Allahy4rham.

Hal ini kemungkinan, hubungan baIu bersama keluarga berkenaan hanyalah sah semasa hayat si suami masih ada.

Atau mungkin Allahy4rham tidak mempunyai banyak harta, jika tidak pasti layanannya sangat berbeza.

Pun begitu, ternyata mereka Iupa akan tanggungjawab yang masih ter1kat terhadap anak-anak Allahy4rham.


Gambar Sekadar Hiasan.

Jngan pvtuskan hubungan n sentiasa anggap suami atau isteri adik-beradik sebahagian daripada keluarga.

Iktibar daripada kisah terbabit, Akthar menyarankan keluarga mentua agar sentiasa menghargai peng0rbanan menantu.

Selain itu, ikhlas dalam memberi layanan kepada isteri mahupun suami kepada adik-beradik kerana mereka juga sebahagian besar daripada keluarga.

Sumber : Facebook Akhtar Syamir, kisah dunia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.