Connect with us

Keluarga

Shuib dah dapat semula keretanya.

Published

on

Kuala Lumpur: “Ya, memang kereta saya yang tular itu, ” kata pelawak dan penyampai radio, Shuib Sepahtu yang mengaku mengenai status keretanya selepas disita Suruhanjaya Pencegahan Rsuah Malaysia (SPRM), baru-baru ini.

Kereta jenis Ford itu menjadi salah satu kenderaan dalam puluhan kereta mewah yang disita oleh pihak berkuasa terbabit.

Menurut Shuib, apa yang pasti menjadi kewajipannya untuk memberi kerjasama sebaik mungkin dalam siasatan berkenaan. Namun, dia bersyukur kereta terbabit sudah dikembalikan padanya.

“Alhamdulillah, saya dah dapat semula kereta ini. Syukur sangat, ia sudah dikembalikan pada saya.

“Memang saya tahu, pelbagai fittnah sudah dilemparkan di media sosial buat masa ini.

“Bagaimanapun, saya perlu menghormati pihak berkuasa yang masih menjalankan siasatan,” katanya ringkas.

Apa yang pasti, Shuib kini tetap cekal memberi fokus untuk kerjaya seninya dan perniagaan diceburi.

Kelmarin, Shuib berkongsi gambar kereta itu di lnstagram miliknya dan ia mengundang perhatian warganet.

Rata-rata, warganet yang menulis komen mengharapkan Shuib terus tabah berhadapan dugaan dialami dan banyak juga kata- kata semangat diberikan.

Ternyata, Shuib sangat positif. Biarpun harus melalui kecaman hebat daripada netizen, dia tidak pernah berhenti untuk selalu mempronosikan perniagaan minuman, Bubblebee diusahakan.

Malah, paling menarik perhatian pastinya isteri tercinta Shuib iaitu penyanyi Siti Sarah yang sentiasa bersamanya memberikan kata semangat dan doa berterusan.

Sumber: hmetro

Keluarga

Smpai ht suami xnak jemput ank dr sekolh dan biarkan ank jln kaki. Hujan lg tu.

Published

on

By

assalamualaikum….masuk harini dah 5hari suami x balik…sbb sy suruh die keluar dr rumah sbb die bkn bapak bertanggungjawap.

sy mengasuh budak ,dalam sehari sy kena jemput anak2 sekolah dalam 3 kali…suami bdan beruniform..so kerja die ada siang dan malam…time off sy minta tlg jemput anak.

tp die bekeras xnak jemput alasan nak rest…padahal die baring main hp..smp snggup suruh anak jalan kaki n ckap anak dia suka menyusahkan dia.

tau x perasaan sy mcm mana …kecik ati sy,sy mngandungkan anak sy 9 bulan tau,tp bapak die boleh ckp menyusahkan die nk jmpt sekolah n sggp suruh jalan kaki last sy keluar jmpt anak tgh2 ujan lebat.

ni die mngajuk duduk rumah mak dia…ntah la..saya dah xrs ape bila suami kua dr rumah…xda rs nk pujuk dia…sy rs happy pulak bila die xda…idup dengan anak3..sy bab lain boleh lagi mngalah,tp bab anak3 sy sensitif.

cuba bygkan kalau anak sy jalan kaki,kene kejar anjing,kene culik…tp kenapa bapak die xda perasaan cmtu..sedih sgt sy.. bukan selalu sy minta tlg…darah daging die .

bia la Allah tentukan jodoh kami..bkn x cuba nak mengalah,tp bila fikir ape die buat kt sy n anak sy x jd mengalah..5 hari dia tgglkan sy dan anak3,xda dgr anak sulung sy asyik kene arah,kene marah.

klau bapak dia ada,asyik la kene mrh budak tu…tertekan anak sy tu…btl x tndakan sy ? sy dah penat sbnrnye.

Sber: krt

Continue Reading

Keluarga

Tidak mnyangka perbuatan anknya bersalam yg dianggap sebagai suka2 itu adalah salaman terakhir.

Published

on

By

Kuala Terengganu: “Pagi tadi ketika mengemas rumah, dia bersalam dengan saya dan tidak sangka ia adalah tanda perkara tidak baik berlaku kepadanya,” kata Nurul Emilia Ali, 34.

Nurul Emilia adalah ibu kepada Muhammad Aryan Difa Danish Mohd Azizul, 6, yang maut selepas terjatuh dari rumahnya di tingkap 15, Flat Ladang Gemilang Satu di sini.

Menurutnya, dia tidak menyangka perbuatan anaknya (bersalam) yang dianggap sebagai suka-suka itu adalah salaman terakhir apabila anak ketiga daripada empat beradik itu pergi meninggalkan keluarga buat selama-lamanya.

“Memang sedih dengan pemergiannya yang secara tiba-tiba, namun kami reda dan menerima qada dan qadar yang sudah ditetapkan Allah walaupun perit untuk menerimanya,” katanya ketika ditemui di pekarangan rumah myat Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini, hari ini.

Menurutnya, dia bersama anak bongsunya ke kedai di kawasan sekitar flat itu untuk membeli makanan.

Nurul Emilia berkata, kebiasaannya dia akan membawa kanak-kanak terbabit bersama ke kedai membeli makanan tetapi disebabkan ketika itu kanak-kanak itu sedang tidur menyebabkan meninggalkannya sendirian.

Katanya, dua abangnya sudah keluar bermain dan suaminya, Mohd Azizul Mohamad, 35, pula yang bekerja sebagai jurujual berada di Dungun.

“Sebelum keluar saya memasang cerita kartun tetapi tidak menyangka apabila terjaga dia menanggalkan sekeping tingkap cermin nako di ruang tamu dan letak di atas sofa.

“Saya tidak tahu apa tujuannya tetapi kemungkinan dia mahu menjenguk untuk melihat ke bawah.

“Saya berasa agak pelik kerana sebelum ini dia tidak pernah berbuat demikian,” katanya.

Dalam kejadian pada 4 petang tadi, mangsa yang juga murid prasekolah di Sekolah Kebangsaan (SK) Ladang di sini, ditemukan maut dipercayai terjatuh dari tingkat 15 flat berkenaan.

Sumber: hmetro.

Continue Reading

Keluarga

YDP Agong Berpendapat Tiada Keperluan Untuk Isytihar D4rurat Buat Masa Ini.

Published

on

By

KUALA LUMPUR, 25 Okt – Yang Di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berpendapat tiada keperluan untuk mengisytiharkan darurat di negara ini atau mana-mana bahagian negara buat masa ini.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja, Dato’ Indera Ahmad Fadil Shamsuddin berkata, Baginda berasakan kerajaan sekarang telah berjaya menangani wabak CVID-19 dengan baik dan berkesan.

“Kendatipun begitu, Seri Paduka Baginda ingin mengingatkan ahli-ahli politik untuk memberhentikan segera segala politicking yang boleh menganggu kestabilan pemerintahan negara.

“Al-Sultan turut berpendapat bahawa tiada perlunya Ahli-ahli Parlimen meneruskan tindakan tidak bertanggungjawab yang boleh menganggu-gugat kerajaan sedia ada,” katanya dalam perutusan rasmi hari ini.

Dalam pada itu, Seri Paduka Baginda menegaskan bahawa Belanjawan Negara 2021 yang akan dibentangkan dalam parlimen adalah amat penting kepada rakyat dalam menangani wabak CVID-19.

“Justeru, peruntukan kewangan amat diperlukan oleh petugas barisan hadapan bagi melancarkan tugas dan tanggungjawab mereka.

“Sesungguuhnya, Al-Sultan Abdullah amat prihatin terhadap kegelisahan seluruh rakyat ekoran daripada kenaikan mendadak beberapa klusster baharu dan kes positif harian CVID-19 di negara ini,” tambah perutusan itu lagi.

Berita penuh menyusul.

Sumber: siakapkeli.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.