Connect with us

Keluarga

Ini reaksi Nabil lps kali pertama digantikan tempatnya dgn Datuk AC Mizal.

Published

on

Selepas enam musim bersiaran, kali pertama pengacara Nabil Ahmad digantikan tempatnya dengan Datuk AC Mizal bergandingan dengan Jihan Muse pada minggu pertama Gegar Vaganza 7 (GV7) dua minggu lalu.

Melihatkan pertukaran itu, reaksi bercampur-aduk datang daripada penonton; ada yang bersetuju tempat Nabil diberikan sekali sekala kepada pengacara lain dan ada pula sebaliknya.

Mengulas mengenai perkara terbabit, jelas Nabil dia bersedia seandainya tempatnya digantikan dengan pengacara lain yang hebat seperti AC Mizal.

“Saya selalu percaya pada rezeki, kalau ramai cakap dia lagi okey hoskan GV, terpulang. Tapi keputusan itu bergantung pada produksi juga.

“Untuk saya, show sebegini pengacara yang best layak ada sini.

“Saya tak ada masalah kalau dia hoskan sebab dia best dan profesional. Malah, dia pun berpengalaman.

“Sepanjang minggu pertama semasa dia tolong gantikan saya, saya sendiri mendapat maklum balas positif daripada orang ramai, nasib baik ada dia,” katanya kepada Gempak.

Nabil terpaksa berehat pada minggu pertama GV7 ekoran diserang penyakit angin pasang.

Puji Nabil lagi, AC Mizal seorang pengacara yang versatil dan terbuka baginya seandainya individu sehebat beliau menggantikan posisinya.

“Dia betul versatil. Kena dengan apa dia ada, pendek kata boleh letak dia mana-mana. Itulah kehebatan pengalaman.

Saya pun sentiasa menyanjungi beliau dan Datuk Aznil Nawawi, dengan merekalah saya belajar,” tambahnya.

GV7 bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) selama 10 minggu pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam.

GV7 turut menampilkan Datuk Ramli MS dan mengembalikan Datuk Khatijah Ibrahim sebagai juri tetap dan akan dibantu juri jemputan setiap minggu.

Teruskan menonton GV7 yang dibawakan sekali lagi oleh Farm Fresh selaku Penaja Utama, disokong Adabi dan CUCKOO Healthy Home sebagai Penaja Bersama selain Digi selaku Telco Rasmi.

Rangkaian program GV7 akan mula bersiaran secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104) serta turut boleh diakses menerusi portal Gempak dan aplikasi Astro Go untuk pilihan yang lebih fleksibel.

Klip sedutan sesi latihan vokal, persediaan dan trivia para peserta dapat ditonton melalui liputan kapsul ‘Kapsul Gegar Vaganza’.

Untuk lima episod pertama, ‘Kapsul Gegar Vaganza’ akan disiarkan pada hari Isnin hingga Jumaat, jam 6.30 petang bermula 5 Oktober 2020. Manakala siaran ulangan pula adalah pada jam 11.30 malam.

Reaksi warganet rata2 seperti mahu Nabil kekal sbg hos GV.

Zaluzan – Bukan kerana siapa bagus, identiti mereka beza but for GV oleh kerana Jihan salah seorang lagi host , makanya dengan Nabil dia serasi.Ini bukan masalah satu host aja….Jika Jihan Sama AC maybe tak begitu best keserasian mereka.

Aida – jangan sekat rezeki nabil.. dia tak kacau rezeki orang.. so far nabil the best.. serasi dengan jihan.

Nurul – dato ac lebih sesuai jadi hos solo atau dngan marsha atau kak lina pompom.. nabil ngn jihan mmg psngan hos duo yg serasi.. klau tukar dngan org lain x kena.

Areyou – Jd x best sbb Nabil dgn Jihan mmg da serasi. AC pula klu dgn ps Mansor mmg best. Masing2 ada kelebihan sendiri.

Noriha – Minat Nabil dengan Jihan sebab mereka memang serasi.. AC biar jadi host berseorangan pun best sbb dia boleh kontrol sorang.

Rusminah – Nabil dan jihan satu kepala… Apa yg dorang buat semua nya menjadi… Dan kita sebagai penonton terhibur dgn lawak dorang….bila menonton rasa tak sedar rancangan dah tamat… Best gabungan nabil dan jihan.

Sumber: astr0gempak

Keluarga

Helik0pter terhempass berhampiran Taman Melawati.

Published

on

By

Laporan awal menyatakan terdapat 4 mngsa, 2 lelaki dan 2 perempuan dimana 2 didapati tidak sedarkan diri. – Foto pembaca Astro AWANI

Helikopter terhempas berhampiran Taman Melawati

KUALA LUMPUR:Pengarah Bomba Selangor Norazam Khamis mengesahkan berlaku kejadian helikopter terhempas berhampiran Taman Melawati, Ampang, Selangor kira-kira jam 12 tengah hari tadi.

Kejadian melibatkan dua buah helikopter yang dipercayai bertembung di udara sebelum terhempas.

Ketika ini pihak bomba dilaporkan sedang berusaha mengeluarkan mngsa.

Laporan awal menyatakan terdapat 4 mangsa, dua lelaki dan dua perempuan dimana dua daripada mereka dipercayai didapati tidak sedarkan diri.

Foto pembaca Astro AWANI

Foto pembaca Astro AWANI

src=”https://penajalanan.pw/wp-content/uploads/2020/11/51604809770_freesize.jpg” width=”840″ height=”553″ alt=”Foto pembaca Astro AWANI” />

Foto pembaca Astro AWANI

Sumber: astr0awani

Continue Reading

Keluarga

Roslan Ramlan, 54, yang berbaju biru dan bersila di hadapan jenzah menantu undang sebakk.

Published

on

By

MELAKA – Seorang bapa mentua yang sebak dan pilu duduk di sebelah jenazah menantunya, Allahyarham Zulhilmi Razali, 26, yang maut dalam kemalangan di Jalan Bukit Katil pada awal pagi tadi.

Gambar Roslan Ramlan, 54, yang berbaju biru dan bersila di hadapan jenzah menantu keduanya itu tular di media sosial, Facebook sejak siang tadi.

Roslan berkata, menantunya yang berasal dari Kampung Chondong, Kelantan bekerja di tempat yang sama dengannya.


Roslan Ramlan.

Katanya, sebelum kejadian Zulhilmi keluar rumah terlebih dahulu untuk ke tempat kerja lebih kurang jam 6.30 pagi sebelum dia pula keluar kira-kira 10 minit kemudian dengan menaiki motosikal berasingan.

Bagaimanapun menurutnya, ketika melalui lokasi kejadian dia kemudian memberhentikan motosikal dan tidak mengesyaki apa-apa namun terkejut selepas melihat tubuh yang kaku di atas jalan terbabit adalah menantunya.

“Walaupun tahu dia dah tiada ketika itu, namun saya tetap membisikkan kalimah syahadah.

“Sementara menunggu jenzahnya dibawa ke Hospital Melaka, saya duduk sebelah dan membaca ayat-ayat suci al-Quran sehinggalah jenzahnya diangkat,” katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Bukit Duyong, di sini petang tadi.

Allahyarham yang bekerja sebagai operator kilang dan baru setahun lebih mendirikan rumah tangga meninggalkan seorang balu, Norhasliza Roslan, 24, dan seorang anak perempuan, Nur Irdina Adelia Roslan, 10 bulan.

Norhasliza menyiram pusara suaminya yang selamat dikebumikan kira-kira jam 6 petang tadi.

Tambah Roslan, biarpun sedih dengan kejadian yang menimpa menantunya itu lebih-lebih lagi meninggalkan seorang anak yang masih kecil namun bersyukur ALLAH SWT meminjamkannya seorang menantu yang baik akhlaknya.

Menurutnya, Zulhilmi bukan sahaja disifatkan seorang yang rajin bekerja malah ringan tulang membantu isteri membuat kerja rumah selain hubungan yang akrab mereka sekeluarga memandangkan mereka tinggal di rumah yang sama.

“Saya bersyukur dapat menantu yang keluarganya mendidiknya dengan baik dan melayan anak perempuan saya begitu baik sehinggakan pinggan isterinya juga dicuci.

“Walaupun arwah bukan berpelajaran tinggi namun orangnya berakhlak tinggi dan segala kenangannya di rumah pasti akan akan dirindui,” katanya yang akan menjaga cucunya itu dengan penuh kasih sayang.

Jenzah Allahyrham selamat dikebumikan kira-kira jam 6 petang tadi.

Terdahulu Sinar Harian menyiarkan seorang pekerja kilang m4ut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta Perodua Myvi yang dipandu seorang jurujual wanita berusia 38 tahun.

Dalam kejadian jam 6.30 pagi, Muhammad Zulhilmi yang menunggang motosikal jenis Yamaha LC135 maut di lokasi kejadian berhampiran Masjid Saidina Ali Bukit Katil kerana mengalami cdera p4rah di kepala.

Sumber: sinar

Continue Reading

Keluarga

Baru je smggu suami meniggal, xsangka mertua terus rem0ve dr grup famili.

Published

on

By

Acap kali kita dided4hkan dengan kisah maIang men1mpa baIu yang baru sahaja diuji dengan pemerg1an suami.

Lebih menyed1hkan lagi apabila berlaku juga plot ‘drama’ perebutan harta pus4ka peninggaIan Allahy4rham meskipun tanah kvburnya masih lagi merah.

Tidak ketinggaIan Akhtar Syamir turut berkongsi kisah yang nyata membuka mata ramai.

Baru seminggu suami ‘perg1’, isteri dah dibvang group keluarga mentua.

Bayangkan baru seminggu diuji dengan pemerg1an suami tercinta, si isteri yang masih dalam tempoh iddah terpksa meneIan hakikat pah1t apabila dikeluarkan dari pada group WhatsApp keluarga mentua.

Akui terkiIan dengan tindakan tersebut, namun wanita berkenaan terpksa akur betapa cepatnya keluarga suami mengganggapnya tak kvrang seperti ‘orang luar’.


Gambar Sekadar Hiasan

BaIu diab4i mungkin sebab suami tak banyak harta, tapi mereka Iupa tanggungjawab terhadap anak Allahy4rham.

Hal ini kemungkinan, hubungan baIu bersama keluarga berkenaan hanyalah sah semasa hayat si suami masih ada.

Atau mungkin Allahy4rham tidak mempunyai banyak harta, jika tidak pasti layanannya sangat berbeza.

Pun begitu, ternyata mereka Iupa akan tanggungjawab yang masih ter1kat terhadap anak-anak Allahy4rham.


Gambar Sekadar Hiasan.

Jngan pvtuskan hubungan n sentiasa anggap suami atau isteri adik-beradik sebahagian daripada keluarga.

Iktibar daripada kisah terbabit, Akthar menyarankan keluarga mentua agar sentiasa menghargai peng0rbanan menantu.

Selain itu, ikhlas dalam memberi layanan kepada isteri mahupun suami kepada adik-beradik kerana mereka juga sebahagian besar daripada keluarga.

Sumber : Facebook Akhtar Syamir, kisah dunia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.